Klaar voor je eigen Caraïben?

De terrasoverkappingen van Outdoor Living Raampunt zijn functioneel, tijdloos als ook elegant.
Zo kun je dankzij een goede terrasoverkapping je terras elke dag van ‘s morgens tot ‘s avonds benutten, elke maand van het jaar. Kies je eigen favoriet en vind je op-en-top-match.

overkapping, terrasoverkapping, terras overkapping

overkapping, terrasoverkapping, terras overkapping

overkapping, terrasoverkapping, terras overkapping

overkapping, terrasoverkapping, terras overkapping

Pluspunten van een aluminium overkapping

 • Open afdak dat we aan je huis bouwen.
 • Een Verano terrasoverkapping is bestand tegen zowel de wind als de hevige regen.
 • Jouw meubelen in de tuin blijven lekker droog met een luxe overkapping in jouw tuin of op jouw terras!
 • Onze terras overkappingen zijn stevig en onbreekbaar dankzij een terrasoverkapping op maat.
 • Top overkappingen die uiteraard komen met 5 jaar garantie.
 • Gemaakt in België door de Nederlands-Belgische fabrikant en eveneens referentie Verano.
 • Nog meer voordelen van een moderne terrasoverkapping

  • Terrasoverkappingen zijn een mooie oplossing om elk jaar vroeger en later te kunnen genieten van je tuin.
  • De overkappingen kunnen ook zeker dienen als een extra beetje privacy. Erg handig op een drukke buurt met hoge rijtjeshuizen om je heen!
  • De terrasoverkapping zorgt er ook voor dat je huis beter warmte vasthoudt. Ook nog goed voor de portemonnee dus.
  • De meeste terrasoverkappingen zijn gemaakt van duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat je de overkapping niet om de 5 jaar dient te vernieuwen, maar dat je er lang van kan genieten.
  • Er is weinig onderhoud aan een terrasoverkapping. Twee maal per jaar even goed schoonmaken met een sopje zal meer dan genoeg zijn.
  • Er is een groot aanbod aan terrasoverkappingen op de markt. Er is een ruim aanbod aan kleuren en mogelijke afmetingen. Ook kan je terrasoverkappingen op maat laten maken.
  • Een overkapping verkopen we vaak in hoogwaardig aluminium. Dit materiaal is zo goed als vrij in onderhoud, licht en erg sterk.
  • Verduisterende terrasoverkappingen houden ook een groot deel van het uv-licht tegen. Minder snel verbranden en een koele plek in de zomer is dus gegarandeerd.
  • Ook kunt u terrasoverkappingen gebruiken voor buitenfeestjes. Het is vaak toch warmer onder de overkapping, of je zit juist met ze allen in de schaduw op een hete dag.
  • Er zijn ook overkappingen die los van de gevel staan. Op die manier hoef je niet in de gevel van je huis te boren. Op die manier kan je de overkapping ook ergens anders in de tuin plaatsen, zonder dat daar een muur voor nodig is om aan te bevestigen.
  • De extra uitstraling van een huis door een terrasoverkapping hoort ook zeker bij de voordelen.
  • Je creëert als het ware ook extra leefruimte door een overkapping te plaatsen. In het voorjaar, de zomer en de herfst kan je er heerlijk zitten en in de winter kan je deze ruimte bovendien ook gebruiken voor extra opslagruimte.
  • De terrasoverkapping kunnen we op maat maken. Zo kom je tot de ideale terrasoverkapping. Wel geldt er een maximale breedte van 14 meter een maximale uitval vanaf de gevel van 6 meter.

  Diverse modellen terrasoverkappingen

  Gedaan met het over en weer sleuren van je meubelen in de tuin! 
  Weg met het grillige weer in België!
  Dat kan allemaal met een terrasoverkapping van Outdoor Living Raampunt.
  Eenheidsworst is er niet bij: voor elke woning is er een aangepaste, adequate en haalbare overkapping. Kleuren en texturen waar je meteen vrolijk van wordt.
  En alleen terrasoverkappingen met de meest recente technologie.
  Zo kun je ongestoord bijvoorbeeld een barbecue organiseren, met zicht op de ondergaande zon.

  Bezoek onze showroom

  In onze showroom in Zele kan je met eigen ogen zien wat een terrasoverkapping voor je huis kan betekenen.

  Bel met onze adviseur voor een terrasoverkapping

  Elke dag tussen 8 en 20 u kun je bellen met onze adviseur voor persoonlijk advies over terrasoverkappingen of onze andere zonwering.

  ????Bel ons voor een terrasoverkapping via: 052/50.96.18
  ???? Stuur een mailtje voor een overkapping via info@raampunt.be

  Waar plaatsen wij zonwering?

  Raampunt is actief voor de plaatsing van terrasoverkappingen in de ruime regio rond Zele, met als belangrijkste steden:

   

  Vraag nu je offerte voor een terrasoverkapping aan

  KORTE LEVERINGSTERMIJNEN
  Correct & Betrouwbaar
  BELGISCHE MAKELIJ
  Duurzaam & Groen
  ALLE STIJLEN
  Persoonlijke Touch
  5 JAAR VOLLEDIGE GARANTIE
  Top prijs-kwaliteit

  FAQ – terrasoverkappingen

  • De maximale afmetingen van een Verano terrasoverkapping in één deel zijn 7 meter in breedte en 4 meter in uitval. Door gebruik te maken van gekoppelde zonnewering is het zelfs mogelijk een groter oppervlak te overspannen. Op deze manier kunnen we voor iedereen een ideale overkapping op maat realiseren.
  • Polycarbonaat, een robuust en kostenefficiënt materiaal, is zeer geschikt als dakbedekking voor jouw terrasoverkapping. Overkappingen met een glazen dak daarentegen stralen een luxueuzere uitstraling uit.
  • Jazeker, bij Verano bieden we diverse mogelijkheden voor de uitbreiding van jouw terrasoverkapping. Enkele opties voor aanvullende zonwering zijn onder andere:

   • Glazen schuifwanden
   • Glaswanden of glazen schuifdeuren
   • Vouwwanden
   • Verandazonwering in exact dezelfde kleuren
   • Verwarming, zoals bijvoorbeeld heaters
   • Ingebouwde verlichting, mogelijk bij de meeste van onze types

   Met deze extra’s transformeer je jouw terrasoverkapping tot een luxe en naadloze uitbreiding van jouw leefruimte. Het resultaat is een tuinoverkapping die perfect aansluit op jouw wensen en bij de uitstraling van jouw woning past.

  • Een terrasoverkapping in aluminium, al dan niet met glazen schuifwanden voor jouw tuin of terras, biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van een houten overkapping:

   1. Sterkte en duurzaamheid: Aluminium overkappingen zijn sterker, roestbestendig en niet vatbaar voor houtworm of andere insectenaantasting.
   2. Onderhoudsgemak: Aluminium vergt minimaal onderhoud. Een grondige reiniging met water 2 à 3 keer per jaar volstaat.
   3. Duurzaamheid en recyclebaarheid: Aluminium staat bekend om zijn duurzaamheid en is volledig recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
   4. Moderne uitstraling: Aluminium heeft een moderne en luxe uitstraling, waardoor het visueel aantrekkelijk is.
   5. Prijsvoordeel: Zowel op korte als lange termijn is aluminium ook financieel interessanter in vergelijking met hout.

   Wil je meer weten over de voordelen van een aluminium terrasoverkapping met polycarbonaat of glas? Lees dan zeker deze blog voor extra inzichten.

  • Naast ons brede assortiment aan aluminium overkappingen, biedt Verano ook terrasoverkappingen met een zonwerend en waterafstotend doek, die we een pergola noemen. Het doek van deze terrasoverkapping is verstelbaar, waardoor je het naar wens kunt inschuiven of uitschuiven. Zo kun je optimaal van je pergola genieten op het moment dat het jou uitkomt. Het is belangrijk op te merken dat dit type pergola niet kan worden voorzien van glazen schuifdeuren.
  • In de meeste gevallen kun je een terrasoverkapping met of zonder glazen schuifwanden zonder vergunning in je tuin of op je terras plaatsen. Echter, sommige gemeenten hanteren specifieke regels en vereisen een vergunning voor bouwwerken. In dergelijke gevallen is het raadzaam om te informeren of een vergunning of bouwaanvraag in jouw specifieke situatie vereist is.

   De noodzaak van een vergunning hangt voornamelijk af van de oppervlakte en hoogte van je polycarbonaat- of glazen terrasoverkapping. In sommige gevallen mag je een bepaalde hoogte niet overschrijden, en als je dat wel wilt doen, heb je een vergunning nodig. Het kan ook zijn dat er beperkingen zijn voor het percentage van je tuin of terras dat je mag voorzien van zonwering. Het is daarom raadzaam om de website van je gemeente te raadplegen of een bezoek te brengen aan het stadhuis om te achterhalen of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

  • Zeker weten! Onze terrasoverkappingen zijn doordacht ontworpen en kunnen het energieverbruik aanzienlijk verminderen. In de zomer blokkeren ze effectief het zonlicht, wat resulteert in een lagere behoefte aan airconditioning.

   Tegelijkertijd behouden ze in de winter warmte, wat de noodzaak voor verwarming eveneens vermindert. Hierdoor dragen onze overkappingen bij aan een energiezuiniger gebruik van jouw leefruimte gedurende het hele jaar.

  • Absoluut, er zijn talloze stijlen en ontwerpen beschikbaar om te voldoen aan uiteenlopende smaken en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een moderne en strakke uitstraling of juist een meer traditionele en rustieke vormgeving, er is een breed scala aan opties beschikbaar, zodat er voor iedereen iets passends te vinden is.
  • Het regelmatig onderhouden van je aluminium terrasoverkapping is cruciaal voor het verlengen van de levensduur. Maak het frame schoon met lauw water, volgens de aanbevelingen zoals beschreven in de handleiding of raadpleeg je installateur voor advies. Controleer regelmatig op losse schroeven of beschadigingen en laat eventuele reparaties indien nodig uitvoeren.
  • Een terrasoverkapping is een bouwwerk dat boven een buitenruimte wordt geplaatst om bescherming te bieden tegen diverse weersinvloeden, zoals zon, regen en wind. Het vergroot de bruikbare buitenruimte en biedt het hele jaar door een comfortabele plek om te genieten van je terras en het buitenleven.
  • Ja, overkappingen zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen. Je kunt de kleur, het ontwerp en de materialen aanpassen om perfect aan te sluiten bij de stijl van jouw huis.
  • Ja, een goed ontworpen terrasoverkapping biedt bescherming tegen zowel zon als regen, waardoor het het hele jaar door bruikbaar is. Door toevoeging van verwarmingselementen kan het zelfs in koelere seizoenen voor comfort zorgen.
  • Het bepalen van de juiste afmetingen hangt af van de beschikbare ruimte, het beoogde gebruik en persoonlijke voorkeuren. Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op en overweeg de indeling van meubels en eventuele extra functies.

   Jouw installateur biedt gratis opmetingen aan en kan dan bepalen wat in jouw geval de beste afmetingen zijn voordat jouw terrasoverkapping wordt geplaatst.

  • De installatietijd varieert afhankelijk van het type en de grootte van de overkapping, evenals de complexiteit van het ontwerp. Eenvoudigere modellen kunnen binnen één dag worden geïnstalleerd, terwijl complexere ontwerpen mogelijk meer tijd in beslag nemen.
  • Ja, in veel gevallen kun je een terrasoverkapping gebruiken als afdak voor je auto. Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en kan dienen als een effectieve manier om je auto te beschermen tegen regen, sneeuw, zon en bladeren.

   Het is echter van belang om te overwegen of de terrasoverkapping voldoende ruimte en hoogte biedt voor jouw specifieke voertuig. Een standaard terrasoverkapping kan geschikt zijn voor een personenauto, maar als je een groter voertuig zoals een camper of terreinwagen hebt, is het essentieel ervoor te zorgen dat de afmetingen van de overkapping hieraan voldoen.

   Als je overweegt om je terrasoverkapping als carport te gebruiken, is het verstandig dit te bespreken met onze Verano-installateur om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor dit doel. Mogelijk kunnen zij speciale aanpassingen bieden om de overkapping geschikt te maken als afdak voor de auto.